








Obxectivos.
Adicada á docencia, formación e investigación, así como a promover acordos específicos de colaboración entre as dúas entidades, para a I+D, nos campos científicos e tecnolóxicos que atinxen ás actividades do grupo.
Membros da Comisión de Seguimento.
Actividades relevantes desenvolvidas.
Premios e bolsas
Premio Coren de investigación no campo alimentario.
Ten como obxectivo contribuir ó desenvolvemento da investigación no campo da alimentación. Establécese un único premio de 1202,02 euros que pódese declarar deserto se os traballos non se consideran de interese polo xurado.
Cursos e seminarios.
Seminario de Actualidade en Seguridade Alimentaria.
Proxectos de I+D:
Entre os proxectos que está a levar esta cátedra pódense salientar:
Proxecto de pensos medicamentosos.-Incorporación por spray.
Persegue a posta a punto e validación dos métodos analíticos en producto elaborado e penso medicado e é levado a cabo baixo a dirección do profesor D. Jesús Simal Gándara.
Proxecto de mellora da calidade hixiénica e funcional de pensos para alimentación animal con probióticos e bacteriocinas.
Pretende obter de forma económica biomasa probionte e extractos crúos de bacteriocinas e evalua-las propiedades funcionais do novo penso sobre leitóns. Este proxecto é levado a cabo baixo a dirección do profesor D. Lorenzo Pastrana Castro.